+421 2 32113310, info@rcsvet.sk

+421 2 32113310 , info@rcsvet.sk

Pondelok - Piatok: 9.00 - 17.00

Objednávku nad 100 € doručíme ZADARMO

Kategórie

Najpredávanejšie

Informace

Nové produkty

Zľavnený tovar

Posledné články

Navštívte náš blog

Tamiya 1:35 British S.A.S Off-Road Veh.(2)

Tamiya 1:35 British S.A.S Off-Road Veh.(2) Zväčšiť

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,20 €.


Tamiya

300035033

Nezostavený plastový model v mierke 1:35

Viac detailov

Tento produkt nie je dostupný

Cena v eshope s DPH: 10,92 €

Official Retail Stores 

Len originálny tovar

Tovar kupovaný u nás, je od vyhradných dovozvov značiek

Sme overený obchod zákaznikmi Heureka, pricemania, Najnakup

Záručný a pozáručný servis

Profesionálny servis všetkých značiek v certifikovaných servisných centrách

Tamiya 1:35 British S.A.S Off-Road Veh.(2)

Jeep Willys (iné názvy: Willys MB, Jeep) je americký terénny automobil z obdobia druhej svetovej vojny a povojnového obdobia. Prvé prototypy vozidla boli vyrobené v roku 1940 a sériová výroba prebiehala v rokoch 1940 - 1945. V jej priebehu vzniklo takmer 650 000 exemplárov! Hmotnosť voza bola približne 1,1 tony, dĺžka 3,36 metra a šírka 1,57 metra. Pohon zabezpečoval jeden motor s výkonom 60 koní. Maximálna rýchlosť bola až 105 km/h.

Jeep Willys bol vyvinutý na objednávku a požiadavku americkej armády, ktorá v roku 1940, tvárou v tvár vojne, požadovala úplne nový osobný automobil s pohonom 4x4 a nosnosťou do 250 kg, ktorý by sa dal vyrábať sériovo. Treba dodať, že spočiatku bol jasným favoritom v tendri americký automobil Bantam Car s označením Bantam BRC. Americké ministerstvo obrany však v snahe zabezpečiť čo najlepšiu konštrukciu automobilu a v snahe zabezpečiť bezproblémovú sériovú výrobu odovzdalo plány na Bantam BRC závodom Willys a Ford. Na základe týchto plánov spoločnosť Willys vyvinula Jeep, ktorý mal oveľa lepšiu pohonnú jednotku ako pôvodný Bantam BRC a bol aj mechanicky dokonalejší. Nakoniec to bol práve tento automobil, Willys Jeep, ktorý vyhral výberové konanie pre americkú armádu. Predstavený automobil sa skutočne vyrábal sériovo a putoval takmer do všetkých anglosaských armád bojujúcich v druhej svetovej vojne a vďaka programu Lend-and-Lease aj do Sovietskeho zväzu. Zúčastnil sa bojov v severnej Afrike, Taliansku, severozápadnej Európe a Tichomorí. Často sa predpokladá, že Jeep Willys je jedným zo symbolov amerického triumfu v druhej svetovej vojne.

SAS (Special Air Service) je elitná špeciálna jednotka britských ozbrojených síl, ktorú v roku 1941 vytvoril plukovník David Stirling a ktorá s krátkou prestávkou existuje dodnes. SAS pôvodne vznikla ako severoafrická jednotka v ďalekom tyle síl Osi. Medzi jej úlohy vtedy patrili široko chápané diverzie a sabotáže (napr. ničenie muničných alebo palivových skladov). V súčasnosti je najdôležitejšou zložkou SAS 22. profesionálny pluk špeciálnej leteckej služby, pre ktorý 21. a 23. pluk SAS tvoria akúsi rezervu a ktorý plní operačné úlohy. Slúžia v ňom profesionálni vojaci. Nábor do tejto jednotky je veľmi prísny a individuálny a tímový výcvik už prijatých ľudí môže trvať až 6-7 rokov! SAS je vycvičená na operácie v ďalekom tyle nepriateľa, na protiteroristické operácie alebo na záchranu rukojemníkov. Special Air Service je v súčasnosti uznávaná ako pravdepodobne najlepšia špeciálna jednotka na svete a bola vzorom pre vznik takých jednotiek, ako sú Delta Force, KSK alebo poľský GROM. Po roku 1945 sa vojaci SAS zúčastnili na mnohých konfliktoch vrátane: vojny o Falklandy (1982), oboch vojen v Perzskom zálive (1990 - 1991 a 2003) a vojny v Afganistane (od roku 2001).

Nezostavený plastový model v mierke 1:35, model sa dodáva s jasným obrázkovým návodom na stavbu.

Na zlepenie modelu použite lepidlo na plastikové modely.

Model je možné namaľovať farbami na plastikové modely.

(lepidlo a farby nie sú súčasťou stavebnice)

manuál EN

  • Plastové Ano

Napísať recenziu

Tamiya 1:35 British S.A.S Off-Road Veh.(2)

Tamiya 1:35 British S.A.S Off-Road Veh.(2)

Nezostavený plastový model v mierke 1:35

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30):