+421 2 32113310, info@rcsvet.sk

+421 2 32113310 , info@rcsvet.sk

Pondelok - Piatok: 9.00 - 17.00

Objednávku nad 100 € doručíme ZADARMO

Kategórie

Najpredávanejšie

Informace

Nové produkty

Zľavnený tovar

Posledné články

Navštívte náš blog

Milliput Standard Yellow Grey 113,4g - Epoxidový tmel

Nové Milliput Standard Yellow Grey 113,4g - Epoxidový tmel Zväčšiť

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 7 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 1,40 €.


Milliput

GSW1020

Tmel Milliput je univerzálny a obľúbený epoxidový tmel, ktorý používajú modelári, sochári a domáci majstri na rôzne aplikácie.

Viac detailov

9 ks

Cena v eshope s DPH: 4,25 €

Official Retail Stores 

Len originálny tovar

Tovar kupovaný u nás, je od vyhradných dovozvov značiek

Sme overený obchod zákaznikmi Heureka, pricemania, Najnakup

Záručný a pozáručný servis

Profesionálny servis všetkých značiek v certifikovaných servisných centrách

Milliput Standard Yellow Grey 113,4g - Epoxidový tmel

Tmel Milliput je univerzálny a obľúbený epoxidový tmel, ktorý používajú modelári, sochári a domáci majstri na rôzne aplikácie. Je to dvojzložkový tmel zložený z dvoch samostatných tyčiniek, z ktorých jedna obsahuje tvrdidlo a druhá živicu. Po zmiešaní rovnakých dielov oboch tyčiniek sa spustí chemická reakcia, ktorá postupne vytvrdí materiál na pevnú, trvanlivú a odolnú hmotu približne za 90 minút.

Jednou z výhod tmelu Milliput je jeho jednoduché použitie. Ľahko sa mieša a nanáša a možno ho formovať a modelovať pomocou jednoduchých nástrojov, ako sú nože, špachtle alebo brúsny papier. Tento tmel možno tiež riediť vodou, aby sa dosiahol hladší povrch, vďaka čomu je vhodný na vytváranie zložitých tvarov a detailov.

Ďalšou výhodou milliputu je jeho všestrannosť. Možno ho použiť na širokú škálu aplikácií vrátane výroby modelov, sochárstva a opravy rôznych materiálov, ako sú kov, drevo, keramika, plasty a mnohé ďalšie. Okrem toho je vhodný na použitie v interiéri aj exteriéri a je odolný voči vode, teplu a chemikáliám, takže je ideálny na použitie v náročných podmienkach.

Tmel Milliput má tiež vynikajúce adhézne vlastnosti, vďaka ktorým je ideálny na lepenie rôznych materiálov. Možno ho použiť na vyplnenie medzier, prasklín a dier a možno ho tvarovať do rôznych tvarov a štruktúr. Po zaschnutí ho možno vyrezávať, brúsiť a natierať, aby sa dosiahla požadovaná povrchová úprava.

Okrem toho má dlhú trvanlivosť a môže sa skladovať roky, ak sa uchováva na chladnom a suchom mieste. Ak sa tmel ťažko mieša, možno ho zmäkčiť zahriatím fénom alebo namočením do teplej vody.

Celkovo ide o všestranný, ľahko použiteľný a odolný epoxidový tmel, ktorý hojne využívajú hobbyisti, umelci a domáci majstri. Jeho schopnosť spájať rôzne materiály, odolnosť voči vode, teplu a chemikáliám a jednoduchosť použitia z neho robia základný nástroj pre mnohé projekty.

V prípade akéhokoľvek prerušenia miešania ho môžete uchovať tak, že ho vložíte do mrazničky, kým nebudete pripravení pokračovať v práci. Proces zmrazenia udrží stav tmelu približne 24 hodín, čo vám umožní pokračovať v práci bez akýchkoľvek ťažkostí.

ĎALŠIE VÝHODY: 

  • V kombinácii s vodou vám umožní získať mimoriadne hladké povrchy.
  • Umožní vám ľahko spájať nové vrstvy tohto materiálu cez seba.
  • Nebude sa vám lepiť na prsty ani na nástroje.
  • Po zaschnutí sa dá vyrezávať, brúsiť a vŕtať.
  • Po vysušení zostáva veľmi tvrdý a odolný. Môžete ho miešať s plastelínou alebo inými hlinami, aby ste ušetrili tmel znižujúci jeho tvrdosť.
  • Tepelná odolnosť do 130 °C.

Je epoxidový tmel milliput vodotesný?

Áno, po úplnom vytvrdnutí je skutočne odolný voči vode. Po správnom zmiešaní, nanesení a zaschnutí prechádza chemickou reakciou, ktorej výsledkom je tvrdý, odolný a vodovzdorný povrch. Vďaka tejto vlastnosti je vynikajúcou voľbou pre rôzne aplikácie, pri ktorých hrozí vystavenie vlhkosti alebo vode.

Či už sa používa na modelovanie, tvarovanie alebo opravu, vykazuje výnimočnú odolnosť voči vode, ktorá zabraňuje jeho rozpadu, mäknutiu alebo rozpúšťaniu pri kontakte s vlhkosťou. Vďaka tejto vodeodolnej vlastnosti je vhodný na projekty v interiéri aj exteriéri a odoláva podmienkam prostredia, ako je dážď, vlhkosť alebo príležitostné ponorenie.

Nezabudnite, že čas vytvrdzovania sa môže líšiť v závislosti od faktorov, ako je teplota a vlhkosť. Hoci zvyčajne vytvrdne do 90 minút, ak mu necháte viac času na dôkladné vytvrdnutie, môžete zlepšiť jeho vodotesné vlastnosti. Okrem toho môže brúsenie, tmelenie alebo natieranie vytvrdnutého povrchu Milliput poskytnúť dodatočnú ochranu proti vlhkosti.

Musíte pri používaní tmelu Milliput nosiť ochranné rukavice?

Nosenie rukavíc pri jeho používaní nie je bezpodmienečne nutné, ale môže to byť dobrý postup v závislosti od vašich preferencií a konkrétneho projektu. Niektorí ľudia sa rozhodnú nosiť jednorazové rukavice, aby si ochránili ruky pred možným podráždením pokožky alebo zafarbením spôsobeným chemikáliami v tmely. Rukavice môžu tiež pomôcť udržať čistotu pri miešaní rôznych farieb tmelu, najmä pri detailných alebo zložitých prácach, pri ktorých záleží na presnosti. Môžu byť obzvlášť užitočné pri čistení, pretože epoxidové tmely sa môžu po vytvrdnutí náročne odstraňovať z pokožky.

To, či budete alebo nebudete nosiť rukavice, však v konečnom dôsledku závisí od úrovne vášho pohodlia a povahy vášho projektu. Ak sa rozhodnete nenosiť rukavice, uistite sa, že si po použití tohto modelovacieho materiálu dôkladne umyjete ruky a počas procesu sa nedotýkajte tváre ani očí. Dôležité je aj dostatočné vetranie vášho pracovného priestoru, aby ste minimalizovali vystavenie akýmkoľvek výparom. V konečnom dôsledku je voľba nosenia rukavíc pri práci s ňou vecou osobných preferencií a bezpečnostných opatrení, ktoré ste ochotní prijať pre svoju pokožku a celkovú čistotu.

Napísať recenziu

Milliput Standard Yellow Grey 113,4g - Epoxidový tmel

Milliput Standard Yellow Grey 113,4g - Epoxidový tmel

Tmel Milliput je univerzálny a obľúbený epoxidový tmel, ktorý používajú modelári, sochári a domáci majstri na rôzne aplikácie.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (12):