+421 2 32113310, info@rcsvet.sk

+421 2 32113310 , info@rcsvet.sk

Pondelok - Piatok: 9.00 - 17.00

Objednávku nad 100 € doručíme ZADARMO

Kategórie

Najpredávanejšie

Informace

Nové produkty

Zľavnený tovar

Posledné články

Navštívte náš blog

Stavebnica Teifoc Malta 1kg

Stavebnica Teifoc Malta 1kg Zväčšiť

Za tento produkt nie sú žiadne vernostné body.


Teifoc

48003552

Stavebnica Teifoc Malta 1kg

Viac detailov

7 ks

Cena v eshope s DPH: 9,52 €

Official Retail Stores 

Len originálny tovar

Tovar kupovaný u nás, je od vyhradných dovozvov značiek

Sme overený obchod zákaznikmi Heureka, pricemania, Najnakup

Záručný a pozáručný servis

Profesionálny servis všetkých značiek v certifikovaných servisných centrách

Stavebnica Teifoc Malta 1kg

Informácie o výrobku

Malta Teifoc spája mini tehličky stavebníc. Tak ako v živote skutočného remeselníka sa maltová zmes nanáša na tehly pomocou malého hladidla. Zmes sa skladá z jemného piesku a kukuričného extraktu a je rozpustná vo vode - takže konštrukcie sa dajú po vodnom kúpeli opäť rozobrať a malé tehličky sa dajú znovu použiť. Malta Teifoc je absolútne netoxická a jej zloženie je neškodné - použitý kukuričný extrakt je identický s odrodami používanými v potravinárskom priemysle.
Súprava s hmotnosťou 1 kg slúži na opätovné zakúpenie, pretože v stavebniciach na stavbu kameňa je dostatok materiálu.

Miešanie zmesi

Do misky na maltu dajte 3 diely malty Teifoc a 1 diel vody a dobre premiešajte, kým nevznikne hmota konzistenciou podobná žuvačke. V závislosti od toho, či je zmes príliš mokrá alebo príliš suchá, pridajte trochu práškovej malty alebo vody, kým nedosiahnete požadovanú tuhosť. Odporúča sa nevyrobiť príliš veľa zmesi naraz, ale začať s malým množstvom. Najmä neskúsení začiatočníci potrebujú na osadenie kameňov trochu viac času a po určitom čase začne maltová zmes v miske vysychať.

Nastavenie tehál

Prvá tehla sa na spodnej strane pomocou murárskej lyžice natrie maltou Teifoc a pritlačí sa na základovú dosku. Nasledujúca tehla je tiež natretá maltou na spodnej strane a navyše na jednej strane a pritlačená k prvej tehle. Prvú tehlu je najlepšie držať pevne, pretože sa môže ešte zosunúť kvôli mokrej malte. Rovnakým spôsobom postupujte pri všetkých nasledujúcich tehlách, ako je znázornené na stavebnom pláne stavebníc.
Vrstvu po vrstve sa stavajú malé modely budov v podobe domu, vily, hradu, farmy, mosta alebo inej stavby. Mimochodom, odporúčame vám použiť trochu viac malty ako príliš málo - prebytočnú a napučanú zmes môžete jednoducho zotrieť murárskou lyžicou. Ak budete pri nanášaní zmesi príliš šetrní, trvanlivosť konštrukcie utrpí, pretože škáry nebudú dostatočne vyplnené.
Hneď po dokončení stavby možno nevzhľadné otvory v škárach uzavrieť maltou a stierkou. Tip pre modelárov: Dokonalý vzor škár dosiahnete tak, že dôkladne vysušenú stavbu opracujete malým štetcom s trochou malty rozpustenej vo vode.

Dokončený dom

Po postavení kamennej stavebnice a dokončení staveniska možno vytvorený objekt použiť ako hračku alebo upútať pozornosť na modelovom železničnom pláne. Vyschnutá malta tiež trvalo drží tehly pohromade. Nemali by ste si však dovoliť používať konštrukcie v exteriéri - vo vode rozpustná malta to dlhodobo nezvládne. Pre dlhodobé vonkajšie projekty je vhodné použiť odolné materiály, ako je lepidlo na obklady, ktoré nahradí maltu. Tým sa vytvoria domy odolné voči poveternostným vplyvom, ktoré z času na čas odolávajú mrazu.

Demolácia

Všetky stavebné bloky možno použiť viackrát, pretože malta Teifoc je rozpustná vo vode. Celá stavba sa jednoducho umiestni do misky alebo vedra s vodou. Po určitom čase sa malta sama rozpustí a konštrukcia sa rozpadne na jednotlivé časti. Teraz môžete tehly vybrať z vodného kúpeľa. Prípadné zvyšky malty možno ľahko odstrániť prstami alebo štetcom.
Po vysušení vypálených tehál sa dajú znovu použiť v novom vysnívanom projekte.

Mimochodom, zostatkovú vodu s rozpustenou maltou by ste nemali jednoducho vylievať do drezu. V opačnom prípade hrozí riziko upchatia potrubia.

Napísať recenziu

Stavebnica Teifoc Malta 1kg

Stavebnica Teifoc Malta 1kg

Stavebnica Teifoc Malta 1kg

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (4):