+421 2 32113310, info@rcsvet.sk

+421 2 32113310 , info@rcsvet.sk

Pondelok - Piatok: 9.00 - 17.00

Objednávku nad 100 € doručíme ZADARMO

Kategórie

Najpredávanejšie

Informace

Nové produkty

Zľavnený tovar

Posledné články

Navštívte náš blog

Kobercový Flocking antracitový

Kobercový Flocking antracitový Zväčšiť

Za tento produkt nie sú žiadne vernostné body.


Scale production

SP-FLOCK-AN

Toto jemné vločkovanie umožňuje reprodukovať zamatové interiéry a koberčeky modelov áut a dosiahnuť tak veľmi realistický vzhľad.

Viac detailov

4 ks

Cena v eshope s DPH: 3,00 €

Official Retail Stores 

Len originálny tovar

Tovar kupovaný u nás, je od vyhradných dovozvov značiek

Sme overený obchod zákaznikmi Heureka, pricemania, Najnakup

Záručný a pozáručný servis

Profesionálny servis všetkých značiek v certifikovaných servisných centrách

Kobercový Flocking antracitový

Toto jemné vločkovanie umožňuje reprodukovať zamatové interiéry a koberčeky modelov áut a dosiahnuť tak veľmi realistický vzhľad.

Upozornenie: Vždy používať ochranu nosa a úst. Nesmú byť vdýchnuté malé časti. !!!

Ako používať flokovanie na simuláciu interiérových kobercov

Potrebné materiály a nástroje

Na úspešné polepenie interiéru modelu budete potrebovať niekoľko vecí: vhodnú farbu flockingu, biele lepidlo (disperzné) a štetce - široký štetec, špicatý štetec a veľkú prachovku.

Budete potrebovať aj sitko na potraviny a sušič vlasov.

Predtým, ako začneme aplikovať flocking do interiéru, chcem spomenúť, že existujú dva spôsoby aplikácie flockingu - metóda bieleho lepidla a metóda farby. V prvom prípade sa ako lepidlo používa biele lepidlo, v druhom prípade farba. Uprednostňujem metódu bieleho lepidla, pretože biele lepidlo je na báze vody a je jednoduchšie odstrániť flocking, ak sa niečo pokazilo. Nepoškodzuje farbu a flocking môžete v podstate odstrániť pod teplou tečúcou vodou. Farba je ako lepidlo rovnako dobrá ako biele lepidlo, ale ak ste niečo pokazili - je oveľa ťažšie odstrániť flocking a zvyčajne si vyžaduje úplné odstránenie farby z časti, na ktorej ste pracovali. To nie je žiadúce, ak bol váš interiér natretý pomocou komplikovanej maskovacej schémy...

Pred začatím procesu sa uistite, že interiér je úplne natretý a suchý. Ako príklad použijeme interiér Tamiya Nissan Skyline GT-R R34 od spoločnosti Tamiya.

Všimnite si, že interiér bol pred aplikáciou flockingu kompletne natretý a vysušený. To je obzvlášť dôležité, ak používate akrylové farby, pretože sú na báze vody, rovnako ako biele lepidlo.

Pred aplikáciou musí byť vločkovanie premiešané a rovnomerné. To je dôležité najmä pri farbách, ktoré miešate z dvoch rôznych flokov. Vezmite si sitko na potraviny a vložte do neho trochu flockingu...

...a preosejte ho cez sitko, aby ste odstránili všetky tvrdé útvary...

...takto by mal vyzerať flocking pripravený na aplikáciu (hore)...

...a takto vyzerajú tie tvrdé útvary, ktoré zostali v sitku....vyhoďte ich alebo sa ich pokúste rozbiť a použiť pri ďalšom nanášaní vločiek.

Teraz je čas nalepiť lepidlo na interiér. Vezmite si široký štetec a naneste lepidlo všade, kde chcete, aby sa nachádzalo vločkovanie. Široký štetec použite na rovné plochy a špicatý štetec na ťažko prístupné miesta. Naneste dostatočné množstvo bieleho lepidla na pokrytie celej plochy, aby takmer nebolo vidieť farbu pod ním. Odporúčam tiež pokryť vnútornú podlahu na dva zábery, pretože biele lepidlo schne naozaj rýchlo a prvá polovica zaschne skôr, ako nanesiete lepidlo na druhú. Pracujte pomaly a buďte trpezliví.

Teraz naložte sitko s vločkami a preosejte ho na lepidlom pokrytú plochu tak, aby ju úplne zakrylo. Uistite sa, že máte v sitku dostatok vločiek.

Tesne po nanesení flockingu ho prstom zatlačte do lepidla...

...a malou špicatou kefkou v mieste, kam nedosiahnete prstom.

Približne po 5 minútach odstráňte všetok prebytočný flok na kúsku papiera a mierne poklepte na hornú časť vnútornej vane, aby sa všetok uvoľnený flok odstránil.

Po tejto operácii budete mať niečo, čo vyzerá takto:

Now take hairdryer and blow some hot air on the flocking. This will dry white glue very quickly, and remove all unwanted flocking particles as well.

Vyčistite interiér prachovkou. Po tomto kroku by ste mali mať niečo, čo vyzerá takto:

...veľmi pekne vyzerajúce koberce, ktoré sú tak blízko skutočným, ako to len môže byť na zmenšenom modeli.

Teraz zopakujte všetky vyššie uvedené kroky pre druhú polovicu interiéru. Po dokončení bude dokončený interiér vyzerať podobne ako na obrázku nižšie. Na miestach, kde nie je dostatok flokovania, môžete vykonať aj retuš. Použite vodou riedené biele lepidlo nanesené malým špicatým štetcom a potom pridajte trochu flockingu.

Ďalším skvelým nápadom, ktorý dodá vášmu hotovému modelu viac realizmu, by bolo aj nalepenie flockingu na zadnú dosku. Ľahko ju uvidíte cez zadné okno, takže tento malý krok výrazne prispeje k vzhľadu vášho auta. Mriežky reproduktorov na tomto obrázku boli vyrobené z nylonovej sieťoviny dodávanej v stavebnici Tamiya Ferrari 360 Modena.

Teraz, keď je všetka práca hotová, porovnajme obyčajný maľovaný interiér...

...a ten, ktorý bol potiahnutý...

Ktorý z nich je lepší? Ďalšou skvelou vecou na flockingu je, že skryje niektoré vaše chyby, ktoré ste urobili pri maľovaní. Dúfam, že tento návod bude pre vás užitočný a vaše interiéry budú vyzerať skvele!

Napísať recenziu

Kobercový Flocking antracitový

Kobercový Flocking antracitový

Toto jemné vločkovanie umožňuje reprodukovať zamatové interiéry a koberčeky modelov áut a dosiahnuť tak veľmi realistický vzhľad.

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30):