Profík na trhu s dronmi – DJI vracia úder firme GoPro. Po ohlásení drona GoPro Karma na seba nenechala dlho čakať ani firma DJI a prichádza s DJI Mavic Pro.

Prvou novinkou, na ktoré DJI láka je kompaktnosť drona. Váži 743 gramov a viete si ho pohodlne zložiť do batohu.

Dron disponuje inteligentným systémom FlightAutonomy, ktorý zabezpečí, že sa vie vyhnúť prekážkam. Nie len, že disponuje piatimi kamerami, GPS a dvomi ultra-zvukovými senzormi, ale vnútri nájdete aj 24 silných počítačových jadier.

dji-mavic-pro

Kamera je vybavená “gimbal” troj-smerovým stabilizátorom a natáča v kvalite 4K Ultra HD pri 30 fps. Samotná kvalita snímania fotografií je 12 Mpx.

Dron dokáže letieť priemerne 65 km/h a na jedno nabitie by mal vydržať 27 minút. DJI Mavic Pro ovládate buď cez smartfón, cez diaľkové ovládanie, alebo cez kombináciu oboch. Toto jedinečné riešenie vám dá slobodu pri výbere toho správneho ovládania.

Dĺžka spojenia so zariadením je pritom solídnych 7 kilometrov. Zaujímavou funkciou je možnosť ovládania gestami. Stačí napríklad na dron zakývať a on vás odfotí.

dji-mavic-pro

Najväčšou vychytávkou je podpora DJI Googgles, špeciálnych okuliarov, ktoré trochu pripomínajú VR. Tie slúžia na možnosť sledovania záberov z drona z prvej osoby.

Zaujíma vás cena tohto unikátneho drona? Za DJI Mavic Pro spolu s ovládaním zaplatíte 999 dolárov. Dron vyzerá skutočne parádne a v porovnaní s GoPro Karma vydrží dlhšie, no je o niečo ťažší, no na druhej strane hmotnosť je meraná aj s kamerou.

Cenový rozdiel je asi 130 euro, s tým, že DJI je drahší, no ku GoPro si musíte dokúpiť samostatne kameru a ovládač nie je v cene. Po dizajnovej stránke však pravdepodobne vyhráva práve GoPro.

gopro-karma-vs-dji-mavic-pro-948x640

ZDROJ | myfirstdrone - techbox

ZDROJ | DJI.

Ak túžite vlastniť dron, výber je len na vás. Zo značiek však nebudete ľutovať ani pri DJI, ani pri GoPro. A o slovo sa ešte hlási aj Xiaomi so svojim “low-cost” dronom Xiaomi Mi Drone.